top of page

Hlady – zahajujeme novou edici autorského čtení na CD


Sedmi nahrávkami, které vyjdou během letošního podzimu, zahajujeme vydávání autorských čtení předních českých spisovatelů a překladatelů.




Režijní a dramaturgickou práci řídí Ivan Arsenjev. Jako zvukař se na nahrávkách podílí Jan Hála. Na koncepci a edičním zpracování obálky se podílejí Robert Krumphanzl a Ivan Arsenjev. Grafickou úpravu připravuje Jakub Suchý, který je také autorem značky edice. Autorkou portrétních fot na titulu obálky je Irena Vodáková.


Součástí kompaktního disku je trojdílná rozkládací obálka, která obsahuje medailon autora a krátký esej o díle autora. Autory připojených původních esejů jsou literární kritici, historici a publicisté. (Jen v případě, že autorem je překladatel, který čte ze svého překladu, píše průvodní text o překladu sám.)


Cílem edice je šíření a propagace kvalitní literatury. Edice chce oslovit nejširší okruh zájemců o literaturu, zvláště pak též studenty a pedagogy středních a vysokých škol. Kromě tohoto svého druhu osvětového působení má edice též dokumentární rozměr: záměrem je zachycovat na kvalitním, studiovém záznamu hlasy autorů, interpretujících svá díla. Každý zvukový nosič (CD) přináší čtení jednoho autora, jímž je básník, prozaik, esejista či překladatel. Obsah čtení určuje oslovený autor sám. Limitující je pouze rozsah, ohraničený zhruba 70 minutami. Nahrávky vycházejí v omezeném nákladu pouze na CD, nebudou tedy šířeny například jako soubory ke stažení na internetu.


Edice Hlasy vznikla na jaře 2014 z iniciativy pražského zvukového studia Bystrouška. Vydavatelem edice je občanské sdružení Hlasy, založené v létě 2014. Jeho zakladateli a členy sdružení jsou Michal Holubec, spolumajitel Studia Bystrouška, Robert Krumphanzl, spolumajitel Nakladatelství Triáda, Martin Růžička, předseda správní rady Nadačního fondu Martina a Martiny Růžičkových, a scenárista a dramaturg Ivan Arsenjev.


Aktuálně vydané tituly najdete na webu Triády v rubrice čtení na CD, chystané tituly v rubrice připravujeme.


Comentários


bottom of page