top of page

Projekce Svědectví pro výstrahu (1968) za účasti Otty Bednářové, Kino Pilotů


5. 6. 2018, 18.30


Zveme do Kina Pilotů (Donská 168/19, Praha 10), kde proběhne v úterý 5. června od 18.30 projekce filmu Svědectví pro výstrahu spojená s diskusí.

Svědectví pro výstrahu patří k nejvýznamnějším reportážním pořadům Otty Bednářové. Odvysílán byl v červnu 1968 v Československé televizi v divácky oblíbeném čtrnáctideníku Zvědavá kamera, který se zabýval problémy mladých lidí. Tento pořad je inspirovaný rehabilitačním řízením s tzv. trockistickou Velkou radou v roce 1963, sedmi muži, kteří byli roku 1954 odsouzeni v politickém procesu k mnohaletým trestům vězení za údajnou hospodářskou sabotáž. Osobní účast na tomto rehabilitačním soudu Bednářovou podnítila k přehodnocení svých dřívějších názorů a posílila potřebu vyslovovat se proti nespravedlnostem v tehdejší společnosti. Za autorčiny účasti bude film uveden historikem Danielem Růžičkou. Promluví též novinář a někdejší disident Jan Bednář. Před projekcí bude krátce představena kniha próz a reportáží Otty Bednářové Jak jsme hledali obrazy (Triáda 2017).

Rezervace vstupenek je možná na webu kina. Kino Pilotů, knihovna Libri prohibiti a nakladatelství Triáda se těší na Vaši účast!




bottom of page